Понеделник - Петък: 10:00 - 16:00 (с уговорка) Събота и Неделя: Почивен ден

За Marly


Компанията MARLY е основана през 1919 г. В Белгия.

Основна дейност на фирмата е била производството на специални смазочни материали за индустрията. През 1930 г. MARLY започва да разработва иновативни продукти за автомобилния пазар. Представя гама от специално формулирани автомобилни смазочни материали, основани на твърди дисперсии. Първата си серия добавки за двигатели, скоростни кутии и горива. Тези революционни продукти вече са съдържали графит, което значително подобрява представянето и дълготрайността на смазваните елементи.

Енергийната криза през 70-те години на 20-ти век води до сериозни увеличения в цените на горивата, което предизвиква MARLY да разработи масла, способни да намалят значително разхода на гориво – известната серия на MARLY “BLACK GOLD”.


От 1980 г. MARLY е абсолютен еталон в специалните добавки и смазочни материали.

След 1996 г. MARLY разработи нови уникални решения за автомобилния пазар – сериите „ZENOX“ и „Wx2“.


Zenox® технологията представлява комбинирано действие на два висококачествени компонента в смазването:

  1. Zenox® „микро-керамични“ частици (по-малки от 0,00024мм.);

  2. Поляризирани синтетични молекули (специфичен Zenox® естер);

Тази комбинация образува изключително силен слой, който намалява триенето и предпазва двигателя. Защитния слой продължава да съществува, дори когато двигателя не работи, което осигурява перфектна защита по време на студен старт.

                                                                                  

Marly Wx2 е най-намаляваща триенето добавка, основана на метални-неорганични многослойни фулерени (Nanotec®), която ще Ви позволи да вземете максимума от двигателя. Натрупания опит на Marly в сферата на твърдите лубриканти от 1919г., позволи разработването на Wx2 технологията, която намалява триенето и износването до невиждани нива към момента.

Многослойната, с форма на топка и химична „хипер стабилна“ структура на Wx2, осигурява изключителна устойчивост срещу високо налягане и екстремни температури.

Wx2 е новият абсолютен еталон при добавките за намаляване на триенето.

Автомобилните състезания са толкова стари, колкото и първия автомобил, и все още са най-доброто място за тестове при разработка на нови смазочни материали и технологии. При автомобилните състезания, всяка част е направена, за да осигури най-добро представяне, без да дефектира. При тези условия либрикантите играят ключова роля в дълготрайността на жизнено важни елементи. Качеството на двигателното масло оказва влияние не само върху дълготрайността, но и върху представянето на двигателя (мощност, въртящ момент и т.н.). Поради това MARLY работи в тясно сътрудничество с партньори в състезателната индустрия. Тези отбори са активни в различни шампионати, като Formula Ford, Formula Renault, F3000 и Formula 1. Някои от тези отбори даже използват продукти „от рафта“, което е неоспоримо доказателство за нивото на изпълнение на продуктовата гама.

Със 100 години опит в автомобилната индустрия, MARLY предлага широка гама от иновационни решения в съответствие с актуалните технологии.